Ideeën over hoe je fotoboeken in je interieur verwerkt

Blog Ideeën over hoe je fotoboeken in je interieur verwerkt

Wij maken graag foto’s en natuurlijk willen we deze ook bekijken. Om even die fijne herinneringen aan die mooie momenten of een vakantie op te halen. Een fotoboek is dan een ideaal product, want met een fotoboek heb je altijd een mooi naslagwerk van jouw mooiste momenten bij de hand. Maar hoe maak je zoiets en hoe stem je een fotoboek af op je interieur? Daar hebben wij wel een aantal ideeën over!

Creëer een fotoboek als eyecatcher

Nu kun je naar de winkel lopen en een fotoboek kopen. Maar dan moet je wel met zaken, zoals lijm aan de slag. Het leuke is dat je zelf je foto’s in het boek moet plakken, maar het nadeel is dat het eindresultaat vrijwel nooit gelijk is aan wat je voor ogen had. En dat is niet alleen frustrerend, maar het zorgt er ook voor dat je het boek niet zo snel meer pakt. Het grote voordeel is wel dat je het boek naar eigen inzicht kan inrichten.

Foto's plakken? Online een fotoboek maken is veel gemakkelijker!

Een online fotoboek maken is een goed alternatief als je gewoon via een laptop of een computer je foto’s in een boek wilt verwerken. Er zijn genoeg websites waar je een fotoboek kan laten maken en met behulp van handige tools kies je hoe de foto’s in het boek verwerkt worden. Je kan zelfs kiezen voor een kaft op basis van een foto die je hebt gemaakt terwijl je ook de keuze hebt in een neutrale omslag.

Foto's plakken? Online een fotoboek maken is veel gemakkelijker!

Het uiterlijk van het fotoboek is belangrijk, want steeds meer mensen kiezen ervoor om het fotoboek prominent ergens neer te zetten of neer te leggen. Je wilt natuurlijk je mooiste momenten met iedereen delen. Dus fotoboeken worden niet zo snel meer weggemoffeld in een boeken- of een archiefkast.

Geef je fotoboek een mooi design

Wanneer je een fotoboek op bijvoorbeeld een dressoir neerlegt, is het wel belangrijk dat het uiterlijk van een boek een beetje bij het interieur past. Want anders zorgt zo’n boek alleen maar afleiding en frustraties. Daarom moet je goed ook nadenken over het soort boek dat je laat maken en welke kleuren de kaft heeft.

Wanneer je voor een neutrale kaft kiest, zorg er dan voor dat de kleuren overeenkomen met de kleuren van je meubels en/of accessoires. Dan wordt het fotoboek een onderdeel van je inrichting. Kies je voor een fotoboek met een eigen foto als kaft? Kies dan een foto die dezelfde kleuren en tinten als je inrichting bevat.

Vind de juiste plek in je interieur

Wil je het boek prominent laten zien? Kies dan voor een fotoboek dat je kunt neerzetten. Dan springt het boek direct in het oog wanneer je de kamer binnenwandelt. Wil je het boek wel in het zichtveld hebben, maar dat het iets minder prominent aanwezig is? Dan kan je voor een fotoboek kiezen dat je neerlegt.

Kies de juiste binding

Ook de binding van het fotoboek kan een factor zijn in of het boek wel bij je interieur past. Zo kan je kiezen voor een gelijmde binding en dan heb je ook echt het idee dat het een boek is. Met als nadeel dat hier en daar wat witranden te zien zijn. Je zou ook kunnen kiezen voor een spiraalbinding. Mits het antracieten spiraal waarmee de bladzijden met foto’s met elkaar zijn verbonden bij het interieur past.

Recente berichten