WhatsApp berichten overzetten

Blog WhatsApp berichten overzetten

Soms is het tijd om over te stappen naar een andere telefoon. Je huidige telefoon is langzaam, misschien zit hij ook wel vol barsten, en dan is het belangrijk dat je afscheid kunt nemen. Maar hoe doe je het dan met je WhatsApp berichten? Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken want van telefoon wisselen is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. WhatsApp berichten overzetten kost wel iets meer moeite dan andere dingen overzetten, maar met onze tips gaat dat je zeker lukken.

WhatsApp back-up maken

Welke dingen van WhatsApp wil je meenemen naar je nieuwe toestel? Alle bestanden en chats? Je zou dan dus de chatgeschiedenis ook mee kunnen nemen naar je andere toestel. Je neemt dan om te beginnen je oude toestel. Dan open je WhatsApp ne dan ga je naar instellingen. Dan kies je chats en dan. Als je een Android toestel hebt dan kies je chat back-up. Als je een iPhone hebt dan moet je kiezen voor reservekopie. Deze handelingen ken je misschien al wel, als je het zelf vaker handmatig doet. Maar mocht het nieuw zijn voor je, dan weet je nu hoe je alle gegevens mee kunt nemen en dus als back-up op kunt slaan.

Zo maak je je WhatsApp back-up

Je ziet in beeld wanneer je je laatste back-up hebt gemaakt. Dit kun je zelf instellen dat de telefoon het automatisch kan doen of je doet het handmatig, net wat jij wil. Je gaat handmatig een back-up maken als je een nieuw toestel gaat gebruiken. Hierdoor kun je de meest recente gesprekken ook meenemen naar je nieuwe toestel. WhatsApp zal dan een back-up maken op je Google Drive of Apple iCloud. Gelukkig kun jij op deze manier dus eenvoudig alles meenemen en hoef je niets kwijt te raken. Maar het kan ook zijn dat je wat dingen niet over wil nemen en die kun je dan eerst verwijderen voordat je je back-up gaat maken. 

Recente berichten